Hjem
Nye og gamle prosjekter
Nyheter
Kor
Pedagog
Repertoar
- Bryllup
- Begravelse
- Reportoarliste
Boktips
Gry Oda's CV
-kort CV
-Fullstendig CV
Linker

 


Kontaktinformasjon:
Gry Oda Ulvmoen Myrbakken

Postadresse:
Østland
2480 Koppang

Telefoner:
Tlf.nr: 62 46 39 54
Mobil: 91 66 78 08

E-Post:
gryoda@gryodasang.no

Nye og gamle prosjekter

TRIO I RØDT inviterte til 3 sommerkonserter om kjærlighet og jordbær sommeren 2011.

*Folldal gruver, fredag 24. juni kl. 18.00
*Ramsmoen, Tynset, lørdag 25. juni kl. 20.00
*Stor-Elvdal Museum, Nystu Trønnes, søndag 26.  juni kl. 19.30
*Gamleskola, Øvre Rendal, søndag 20. August kl.

Musikerne er:
Gry Oda Ulvmoen Myrbakken på sang,  Bente Illevold på euphonium og
Jelena Zlatarov-Marcetic på piano. Vi kommer henholdsvis fra Stor-Elvdal,
Rendalen og Tynset.

Vi spiller og synger f.eks klassiske perler, Alf Prøysen, Gerswhin og  Kurt Weill  på en original, men folkelig måte. Eksempel på repertoar er f.eks Prøysens ”Slipsteinsvæls”, ”Habanera” fra Carmen, ”Sommernatt ved fjorden” av Ketil Bjørnstad, og selveste ”Czardas”!

Omtale av mine medmusikere:

BENTE ILLEVOLD, euphonium

                                            
Bente (1983) kommer fra Rendalen, og har sin musikalske bakgrunn fra korpsbevegelsen i Nord Østerdalen. Etter videregående skole på Tynset har hun har studert klassisk musikk ved bl.a. musikkhøgskolen i Oslo, hvor hun avla eksamen med utmerket resultat. Bente har studert hos Sverre Olsrud og Hans Andreas Kjølberg samt privattimer hos professor Frøydis Ree Wekre.

Hun har solid erfaring som profesjonell musiker fra forsvarets musikk, i ensembler som Marinemusikken, Divisjonsmusikken i Harstad og Forsvarets Stabsmusikkorps. Bente spilte i sistnevnte ensemble fra januar 2006 til juni 2007, som vernepliktig musiker og senere som vikar for Sverre Olsrud. Bente jobber til daglig som musikklærer i Tynset/Alvdal kulturskole og frilans som musiker med base i Rendalen, og har derfor tatt initiativ til en rekke ferske kulturprosjekter i Østerdalen. Hun har god erfaring som korpspedagog, og brukes på seminarer og kurs over hele Østlandet. Bente har mottatt Rendalen kommunes ungdomsstipend, Skipsreder Tom Wilhelmesens stiftelse og Sparebankens Hedmarks kunststipend for sitt virke som
musiker.

Jelena Zlatarov-Marcetic, klaver


Jelena er utdannet fra musikkfakultet i Beograd, som både utøvende musiker, musikkpedagog og kordirigent og kan skilte med magistergrad fra samme institusjon, som utøvende pianist. I tillegg har hun vært aktiv deltaker på flere masterclass.
Hun har hatt mange konserter som solist, men også som kammermusiker, både i Serbia og i Norge. I 2001 har hun framført 4-hendig piano musikk av Yuri Kornakov, sammen med komponisten. Som pianist har Jelena deltatt i konkuranser og har fått flere priser og diplomaer. Hun er medlem av ``Prof. Milanka Misevics verksted for pianomusikk`` som har som mål å fremme pianomusikk fra alle epoker,  med hovedvekt på samtidsmusikk. Som medlem av ``Verkstedet`` har hun vært med på mange forskjellige prosjekter, bl.a. innspilling av CD med alle klaverkomposisjoner av Josip Slavenski. Hun har også gjort innspillinger for TV og Radio i Serbia, både som solist og kammermusiker.

Til daglig, jobber hun på musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole og er dirigent for Tynset Blandetkor som hun tok med på tur til Serbia, hvor de hadde flere konserter, bl.a. i Sankt Georg Kirke på Oplenac hvor de framførte Liturgija og Opelo av St. St. Mokranjac.

 

 

"This is life"

Hold pekeren over bildene for forstørrelse

   

 
     
 

 

Spilles foreløpig følgende steder/tider:
Storstua Stor-Elvdal, søndag 20.09 kl. 19.00
Galleri Henrik, Eidsvoll, lørdag 26.09 kl. 15.00
Galleri Fjøset, Sønsterud gård, Flisa søndag 18.10 kl 19.00
Hamar Teater, torsdag 22.10 kl. ?
Nederlandsturné månedsskiftet januar/februar

 

 

”Songs, chants & canciones”
m/ Gry Oda Ulvmoen Myrbakken, mezzosopran og Margeretha Stassen, klaver
Sanger av Ravel, Bizet, Monsalvatge, Ives og Fop.

Søndag 5. mars kl. 18.00: Hedmarksmuseets aula på Domkirkeodden
Fredag 10. mars kl. 19.30: Gamle Koppang Stasjon
Søndag 30. april : Rendalen bibliotek

Les mer

KONSERT MED GRUPPA ReTryKo 2005-06
ReTryKo er en nyopprettet trio bestående av perkusjonisten Øystein Viken fra Rendalen, pianisten Margeretha Stassen fra Trysil og sangeren Gry Oda Ulvmoen Myrbakken fra Stor-Elvdal.

Vi har et ønske om å spille ny musikk, det som i et sekkebegrep kalles samtidsmusikk, og det passer bra, etter som det meste som er skrevet for vår besetning er ny musikk.
Vi har funnet ut at det er en del å ta av, bl.a. har mange norske komponister skrevet musikk for denne besetningen, bl.a. på bestilling fra Cikada trio i Oslo som har de samme instrumentene.Noe av målet vårt er å gjøre den nye musikken tilgjengelig for publikum. Vi vil vise at ny, klassisk musikk kan være både morsom, stemningsfull, vakker og slett ikke så vanskelig å finne ut av som mange vil ha det til. Dette gjør bl.a ved å koble musikken sammen med videoframvisning og ved å bruke tid på å presentere den. Vi ønsker at publikum skal kunne henge med i svingene og finne mening i det vi gjør. Planen er å spille denne konserten fire ganger i løpet av året, noe vi får støtte fra Norsk Kulturråd for å gjennomføre. Vår første konsert ble holdt i Rendalen 27. februar, og den ble svært godt mottatt av publikum og arrangører. I programmet vårt er det musikk av John Perssen, Knut Vaage, Cecilie Ore, Luciano Berio, Alfred Schnittke og Paul Smadbeck. Noe er for hele trioen, noe er rene solonumre og noe er for duoer i ulike kombinasjoner. Slagverkeren vår får utfoldet seg både på vibrafon og mange forskjellige trommer, pianisten får vist fram at det finnes mange måter å spille på et piano på, og sangeren må bruke stemma på mange fiffige måter…..
Videoprojeksjonene er lagd av pianisten vår, Margeretha. Litt om stykkene vi spiller: To av stykkene er lagd med inspirasjon fra avisoverskrifter i Dagbladet 8. mai 1999. Når man setter sammen avisoverskrifter på denne måten, kan det komme fram ganske mye rart… Andre temaer i konserten er f.eks kjærlighet og meningen med livet…….intet mindre.
Vi lover en artig og variert konsert! Til sammen favner vi mange stemninger, fra det lyriske og vare til det snertne og humoristiske. Her bør være noe for alle som synes det er morsomt å utfordre ørene en gang i blant…!

Av utstyr trenger vi et piano/flygel, lerret og en videokanon.
Fordi prosjektet er økonomisk støttet av Norsk Kulturråd, kan vi tilby en konsert for 6000 kr. + dekking av reelle kjøreutgifter.

Last ned program og fakta (doc)
 
”Songs, Chants & Canciones”

OM KONSERTEN
Dette er det andre konsertprosjektet sangeren Gry Oda Ulvmoen Myrbakken og pianisten Margeretha Stassen gjør sammen. Våren 2004 satte vi opp ”I hate Music”- en ”konsertmusikal” om barn og menn. Vi brukte nyere, relativt ukjent musikk (Poulenc, Bernstein, Bo Linde) sammen med mer kjent musikk som delvis er fra musikalverdenen (Gerswin, Cole Porter, Weill), og satte dette sammen til et hele med enkel regi og lyseffekter. Konserten ble meget godt mottatt, og vi ønsket å fortsette samarbeidet.

Denne gangen kan vi tilby et program med franske, spanske, nederlandske og amerikanske sanger av Ravel, Montsalvatge, Fop, Barber og Ives. Her er kjente sanger, som ”Seguidilla” fra Carmen. Montsalvatge har skrevet 5 fyrrige sanger i spansk tonespråk. Her er morsomme sanger; dere får garantert vite ting dere ikke visste om både kalver, brilleslanger, høner og tusenben(!) i Fops sanger. Ives gir oss både lystige og triste barndomsminner i sine sanger, mens Barber byr på mange rare tanker fra hodene til munker som levde på 700-1200-tallet. Melankoli og stille vuggeviser finnes også i programet.

Vi har laget en variert konsert, der det burde være noe for de fleste!

Konserten spilles i Hedmarksmuseets aula på Domkirkeodden søndag 5. mars kl. 18.00,
på Gamle Koppang Stasjon fredag 10. mars kl. 19.30 og i Rendalen bibliotet søndag 30. april.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Last ned program (doc) Last ned program (pdf)
Om Margeretha Stassen (doc) Om Margeretha Stassen (pdf)
   
Damer i særklasse (Hamar arbeiderblad)
Det var damer i særklasse rent musikalsk som i går kveld debuterte i Trysil med konsert sammen, Gry Oda Ulvmoen Myrbakken og Margeretha Stassen.
Sanger Myrbakken fra Koppang og pianist Stassen fra Trysil jobber stort sett veldig alene. Av den grunn var de glade over å ha funnet hverandre. Etter premièrekonserten i går kveld syntes de det var bare artig.
— Og sikkert litt slitsomt for Gry Oda, mente Stassen, som sjøl hadde en tilbaketrukket rolle bak klaveret.
Det var Myrbakken som sprudlet i de forskjellige rollene i konsertmusikalen «I hate music». Hun innledet som småjente med barnesanger, blant annet Leonard Bernsteins syklus av barnesanger som konserten hadde hentet tittelen sin fra. Deretter fulgte vi henne hele vegen via rollen som storesøster, forventningsfull, ung dame, sveket og bedratt kvinne, til den siste rollen som enke.
Takket være de mange rollene fikk Myrbakken leve ut et bredt stemmespekter. Hun var sprudlende, undrende, sint, glad, dødssåra, bitter og utlevd. Sangene gikk på både svensk, engelsk, tysk og fransk, men sjøl en som fulgte for dårlig med i fransktimene, skjønte handlinga ut fra kroppsspråk og stemmebruk.

BARNESANGER: Konserten «I hate music» starter med barnesanger og med sanger Gry Oda Ulvmoen Myrbakken i barnerolle. Her har hun fått en lillebror, som spilles av Kristin Pas, pianisten Margeretha Stassens datter.
FOTO: JANE IRENE ØIEN

I BAKGRUNNEN LEVDE Stassens klavertoner, mer som en skygge som understreket sangens nyanser. På den måten bidro klaveret til en helhet som løftet konsertopplevelsen. Bare i de to klesskiftene til Myrbakken kom Stassen til sin rett, i Gerschwins Prelude no. 1 og no. 3. Da fikk hun utfolde seg lekende og musikalsk fritt over tangentene.
Repertoaret skal ikke skremme noen fra å dra til Nordre Trysil kirke, der de to holder konserten lørdag kveld. Mye har vi hørt før. «I hate men» er et eksempel på en av de sangene som vi har hørt i sterkere versjoner, og som derfor er utakknemlig å synge. Derimot ble en annen nesten like kjent sang vår favoritt, «Surabaya Johnny», som Myrbakken tolket mesterlig. I tillegg til det rent stemmetekniske skal hun ha ros for krystallklar uttale.

BARE SÅ FORTÆRENDE, med slike krefter i sving, at salen omfattet fattigslige ni personer; fem vanlige publikummere, to fra konsertstedet Galleri k, og to journalister.
— Slik er det i denne bransjen. Vi har opplevd det før. Nå håper vi bare på flere folk i morgen i Jordet, sa Stassen, som bor i Jordet.
Konserten er støttet av Norsk kulturråd, og har dermed et offisielt kvalitetsstempel.
— Det er ikke alltid vi vil gå i underskudd! Det er ikke lett å få til slike konserter rundt omkring, for det koster masse penger. Det er bra vi har instanser som kulturrådet, det gjør noe med kulturen i utkantene, samtidig som vi har rom til å prøve ut mer, sa Stassen og Myrbakken etter konserten.

Fritt sakset fra Hamar arbeiderblad!: JANE IRENE ØIEN

 
I HATE MUSIC.
Med Gry Oda Ulvmoen Myrbakken, sang og Margeretha Stassen, klaver.
Kristin Pas (Margerethas datter på 5 år) er også med i konserten, mens Rolf Pas kjører lys.

Vi har laget en konsert i ”musikalform”, med en handling som kretser rundt to viktige tema i en kvinnes liv; barn og menn... Naive sanger, glade sanger, fantasifulle sanger, triste sanger, hatefulle sanger, forførende sanger og livsbejaende sanger fyller programmet.
Alt bundet sammen med enkel regi og lyseffekter.
Tittelen er hentet fra en ”barnesang”-syklus av Leonard Bernstein. I tillegg til denne gjør vi sanger av Bo Linde, George Gershwin, Cole Porter, Francis Poulenc, Eric Satie og Kurt Weill.

Vi har tidligere spilt konserten i Trysil, Jordet og på Koppang (Se anmeldelser)Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og Stor-Elvdal Kommune (Enhet for Kultur og Fritid).

Litt om pianisten:
Pianisten Margeretha Stassen er 32 år. Hun er opprinnelig fra Nederland, men er bosatt i Trysil. Hun holder konserter og arbeider i Trysil Musikk-og Kulturskole. Utdannelsen sin har hun fra Nederland, men hun har også studert i Norge med Håvard Gimse. Samarbeider med mange ulike musikere.

LAST NED "I HATE MUSIC" PROGRAM (doc)
Møyr - er flertallsform av ”møy”, som betyr jente.
Vi i møyr er fire jenter som har studert musikk sammen, og som ønsket å fortsette samarbeidet selv om vi nå bor på forskjellige steder i Norge.
I 1998 laget vi en konsert og reiste på turne til Folldal, Rena og Koppang. Det fristet til gjentakelse, og fem år senere, høsten 2003 spilte vi seks konserter fordelt på 4 steder i Hedmark. Vi spilte også to skolekonserter ved musikk-, dans- og dramalingjene ved Nord-Østerdal videregående skole og Stange videregående skole. Vi har lagt vekt på den klassiske stilen, men har også dratt inn lokale kunsnere, som f.eks Jacob Breda Bulls komposisjoner.
Ved siden av Gry Oda, består møyr av følgende musikere:
 
Gro Østbø, fløyte, kommer fa Folldal, og har gått på musikklinja ved Stange videregående skole. Hun fortsatte med musikk på lærerhøgskolen på Hamar, og avsluttet i fjor hovedfag i musikk ved universitetet i Oslo. Hun underviser nå ved musikklinja på Stange og ved Ener ungdomsskole på Hamar.

Ingrid Bergene Fossaa, horn, er fra Koppang. Hun gikk sine musikalske barnesko i skolemusikken, og fortsatte deretter på musikklinja ved Stange videregående skole. Etter hvert ble det fire år med musikkstudier ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Ingrid jobber idag i Forsvarets Musikkorps, Trøndelag, og spiller i messingkvintetten ”Silent Brass”.

Ann Beate Solstad, piano, kommer fra Brandbu, og har gått på musikklinja ved Tranberg videregående skole på Gjøvik. Hun har studert musikk ved Concordia college i USA, og går nå andre året ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Ved siden av studiene jobber hun som korpsdirigent og musikkpedagog.

Last ned program for MØYR ( DOC)